Datum/Tijd
Datum - 03 - 02 - 2024
10:00 - 16:00 uur

iCal Google Calendar


Een bijzondere opleiding waarin je leert een familieopstelling te begeleiden.

 

Het meemaken van een familieopstelling, is een fantastische beleving. Een opstelling geeft inzichten en ruimte aan de cliënt, maar ook voldoening voor degene die de opstelling begeleidt. De vraag naar deskundige en praktisch ingestelde opstellers/systemische coaches wordt elk jaar groter.

Intuïtief opstellen, diep gewortelde patronen doorbreken bij de ander? Minder praten, meer voelen én meer flow ervaren in het leven?  Wil jij systemisch leren werken met familieopstellingen, je (hoog)gevoeligheid leren inzetten en je intuïtie versterken? Deze opleiding is geschikt voor coaches, therapeuten en voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op dit gebied.

Je hoort het al; deze opleiding wil je niet missen! Deze opleiding bestaat uit 8 volledige dagen, verdeeld over 4 opleidingsweekenden/ blokken, welke zal starten in februari 2024.

 

Wat leer je?

 

Met de opleiding Familieopstellingen leer je de verborgen dynamiek binnen een familie zichtbaar maken. Je krijgt zo inzicht in de problematiek van cliënten zodat zij hun problemen bij de wortel kunnen aanpakken. De opleiding Familieopstellingen is een combinatie van 8 klassikale lesdagen onder professionele begeleiding. Deze bestaan uit een theoretisch deel maar vooral praktijkervaring opdoen. Onze ervaring is dat je het beste leert door veel te oefenen en ervaren.

Het praktijkdeel bestaat uit 4 opleidingsweekenden. Tijdens 8 klassikale lesdagen oefen je met de verschillende kanten van een opstelling: als vraaginbrenger, representant en begeleider. De opstellingen worden begeleid door ervaren docenten Maran en Jeanine, die de theorie in de praktijk zichtbaar voor je maakt. Deze opleiding is ervaringsgericht.

 

Voor Wie?

 

Deze opleiding is geschikt voor jou, wanneer jij:

  • Jezelf wil ontwikkelen
  • Het familieopstellen wil integreren in bestaand werk (voor bijv. coaches en therapeuten)
  • Als opsteller wil gaan werken

 

Deze opleiding familieopstellingen is laagdrempelig  en is geschikt voor iedereen die zich wil laten inspireren om op doortastende wijze oplossingsgericht te leren werken.

In de opleiding wordt veel aandacht geschonken aan je persoonlijke proces en je eigen ervaringen. Wanneer je systemisch wilt leren waarnemen en werken, is het van groot belang dat je je eigen plek binnen je systeem van herkomst kent én neemt. Je eigen ervaringen leiden naar het ‘in de vingers krijgen’ van het werk.

Het begeleiden van opstellingen vraagt met name een bepaalde innerlijke houding. Hier zal in de opleiding ruim aandacht aan worden besteed. We nodigen je uit om een stijl te vinden die bij je past. Hoe meer je een eigen stijl ontwikkelt, hoe sterker je bent als opsteller.

 

Jouw investering voor dit programma waarin je toegang krijgt tot:

√ 8 fantastische dagen vol inspiratie, lessen en waardevolle ervaringen.
√ Certificaat van deelname
√ Elke cursusdag koffie/thee en versnaperingen, lunch neem je zelf mee.
√ Professionele begeleiding door Maran Brouwer (Sentire Drachten) en Jeanine Talsma (Binnenspiegels) beide al vele jaren opstellers en trainers.

 

Na deze opleiding ben jij in staat zelfstandig een familieopstelling te begeleiden. Deze opleiding zal worden gegeven in Drachten in de volgende weekenden: 3 en 4 februari, 6 en 7 april, 1 en 2 juni, 5 en 6 oktober.

De investering voor de opleiding bedraagt  € 999,-  Bij opgave vragen we een aanbetaling van € 49,- om je plek te reserveren. Vervolgens kun je de restbetalingen voor aanvang van elk blok voldoen. Zo betaal je bij aanvang van blok 1 t/m 3 € 250,- en bij aanvang van blok 4 € 200,-.

 

 

Deze opleiding is inmiddels helemaal volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de opleiding welke start in september 2024. Check hiervoor het overzicht.

 

Liefs Maran en Jeanine