Datum/Tijd
Datum - 06 - 09 - 2019
19:30 - 22:00 uur

iCal Google Calendar

Locatie
Sentire Drachten
Eems 99
Drachten


Een keer in de drie maanden geef ik met mijn collega Meta van Soulshine een masterclass over een bepaald onderwerp. Dit keer is dat gezonde slaap!

 

Slapen is nodig om het lichaam en de geest te laten herstellen en tot rust te komen. Slapen geeft nieuwe energie. De behoefte aan slaap verschilt van mens tot mens. Gemiddeld slapen mensen een derde deel van hun leven, zo’n 7 tot 8 uur per nacht voor een volwassene. Sommigen hebben echter meer slaap nodig om zich weer fit en energiek te voelen.

Feiten over gezonde slaap:

  • Gemiddeld duurt het zo’n vijftien minuten om in slaap te vallen;
  • Je wordt niet of nauwelijks tussendoor wakker;
  • Na een toiletbezoek slaap je snel weer in;
  • Zo’n 4 tot 5 uur diepe slaap en REM-slaap hebben. Dit is essentieel voor een goede nachtrust.
  • Je ademhaling en het hartritme zijn regelmatig en vertonen geen afwijkingen;
  • Jouw lichaam maakt geen onrustige bewegingen;
  • Je lichaamstemperatuur is tegen de ochtend het laagst (een halve graad lager dan bij het naar bed gaan)

Ongeveer een op de drie Nederlanders slaapt weleens slecht. Maar soms is er meer aan de hand en is er sprake van een slaapprobleem. In veel gevallen kun je er gelukkig zelf wat aan doen.

Iedereen slaapt weleens een nacht minder goed. Een probleem wordt het als je vaker slecht slaapt en er een patroon ontstaat. Jaarlijks bezoeken maar liefst een miljoen Nederlanders de huisarts vanwege slaapklachten. En een nog veel grotere groep heeft slaapklachten, maar stapt niet naar de huisarts. Terwijl de gevolgen van slaapproblemen groot kunnen zijn. Je kunt je minder goed concentreren, je taken niet goed uitvoeren en grote kans dat je overdag snel geïrriteerd bent.

Op een gegeven moment kom je in een vicieuze cirkel terecht. Je voelt spanning en druk om te gaan slapen wat zorgt voor meer stress en dus een slechte nachtrust.

 

Tijdens deze masterclass bespreken wij hoe je kunt zorgen voor een goede nachtrust. Wat kun je op het energetisch gebied toepassen maar ook welke etherische oliën en edelstenen kunnen jou ondersteunen. We geven je natuurlijke handvatten en tools zodat jij weer gezond kunt gaan slapen!

Deze bijzondere masterclass wordt gegeven in Drachten en kosten bedragen € 66,- (incl. koffie/ thee en lekkers)

 

Deze masterclass is vol! Binnenkort zal de volgende masterclass online komen!

 

Liefs Maran