Energetische therapie

Energetische Therapie is er op gericht om je energie weer in balans te brengen. Gedurende ons leven ontstaan er in ons energie netwerk diverse blokkades. Dit kan komen door opvoeding, (traumatische-) gebeurtenissen of bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld. Deze blokkades zorgen ervoor dat energie niet meer goed doorstroomt en dit resulteert in fysieke of emotionele klachten.

Tijdens een behandeling werk ik aan deze blokkades. Er wordt tevens positieve energie aan jouw lichaam toegevoegd en negatieve energie zal worden afgevoerd. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Energetische therapie kan ingezet worden bij klachten zoals:

 • Hoofdpijn
 • Rugklachten
 • (Over-) Vermoeidheid
 • Onrustige gevoelens
 • Paniekaanvallen
 • Depressie
 • (Faal-) Angst klachten
 • Stress
 • Emotionele problemen

 

 

Tijdens de behandeling
Je ligt comfortabel op een behandeltafel. Ik plaats rustig mijn handen op jouw lichaam en voel in jouw energie waar blokkades zich bevinden. Door de behandeling worden de blokkades verminderd en zullen klachten veelal verdwijnen. De behandeling is voor jou voornamelijk ontspannen.

 

Na afloop van de behandeling
We bespreken samen wat ik heb waargenomen en aan de hand hiervan geef ik jou persoonlijke adviezen en tips. Deze zijn eenvoudig toe te passen in jouw dagelijks leven. Op deze manier zorg je ervoor dat ook in de toekomst, de blokkades zich niet meer opbouwen en jou niet meer zullen belemmeren. Hierdoor kun jij beter jouw balans kunt bewaren.

Afspraak maken

Een blokkade is een aanwijsbare plek op het lichaam waar de energie niet goed doorstroomt. Ik voel dit in mijn handen als kou, warmte, tintelingen of spanning. Je voelt zelf op die plek vaak ook spanningen, pijn, kou of een raar gevoel. Dit kan je onderrug zijn, je buik, maag of bijvoorbeeld je knie. Door middel van de energie aangevoerd via mijn handen, laat je lichaam zelf de blokkade los en kan de energie weer doorstromen. Dit kun je zelf ook voelen. Wanneer je veel in je hoofd zit, voel je voornamelijk meer ontspanning en rust in je lijf.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. Over het algemeen houdt de ontspanning nog zeker een aantal dagen aan.

Je hoeft geen bijzonderheden mee te nemen.

Aardingsoefening:

 1. Ga met je aandacht naar benen en je voeten. Voel hoe je benen de stoel raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond.
 2. Ga met je aandacht naar je voeten. Stel je voor dat er wortels uit je voeten groeien. Die wortels verankeren je diep in de aarde. Ze zorgen voor jouw stevigheid. Voel maar hoe je voeten zwaar worden.
 3. Adem een paar keer rustig in en uit terwijl je met je aandacht bij je voeten blijft.
 4. Beëindig de oefening door je tenen te bewegen en je benen even zachtjes los te schudden.

Voel je nu veel spanning in je lijf? Je kunt deze laten afvoeren de aarde in. Zie het maar als een stroming door je lijf naar beneden, via de wortels, de aarde in. Laat alles gaan wat niet goed (meer) voelt.

Oefening baart kunst. In het begin is het wellicht lastig om een en ander te visualiseren, maar hou vol. Je zult er snel de vruchten van gaan plukken!

Ja dat kan! Ik geef regelmatig trainingen over Energetisch Behandelen. Bij de pagina Trainingen en Workshops is meer informatie te vinden.

Een energetische behandeling duurt ca. 55 minuten.

Je kunt ook kiezen voor een energetische behandeling in combinatie met coaching. In dat geval duurt een sessie 90 minuten.

Voor actuele tarieven verwijs ik je naar de pagina tarieven.

(HSP-) Coaching Energetische therapie

Wil je een afspraak maken voor energetische therapie of heb je toch nog enkele vragen? Stel je vraag via het contactformulier. Binnen één werkdag kun je een reactie van mij verwachten.

  Afspraak maken